Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

Misyon: Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

Başarılar: Kuran-ı Kerim güzel okuma yarışması ilçe birinciliği. Eba canlı ders kullanımında ilçe birinciliği.

Pansiyon Bilgileri: YOK
Saatler: ORTAOKUL 08:40-15:30 LİSE 08:40-15:30 DYK KURSU HAFTA İÇİ 15.30 İLE 17.00 ARASI HER GÜN VE CUMARTESİ GÜNLERİ VARDIR.
Yabancı Dil: İNGİLİZCE ve ARAPÇA
Servis Bilgisi: 7 ARAÇ Esenler, Sultangazi, Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Güngören ilçelerine servis var idi.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2020- Taban Puan: 354 Yüzdelik Dilim : %6-%18 2019-Taban Puanı: 367 Güncel Yüzdelik Dilimi: 20.86
Okulun Sınav Başarı Durumu: Yüzde 5 diliminde öğrencilerimiz vardır.
Sportif Etkinlikler: HER TÜRLÜ SPORTİF ETKİNLİĞE KATILIM SAĞLAMAKTAYIZ. VOLEYBOL,BASKETBOL,SATRANÇ,MASA TENİSİ ...
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları: İyilik Okulu, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var, Misafirim Öğretmenim, Bir Kitap Bir Dünya
Kontenjan Bilgileri: Lisede her yıl 3 sınıf 90 öğrenci alınmaktadır. Ortaokulda her yıl 3 sınıf 72 öğrenci alınmaktadır.
Diğer Hususlar: Okulumuz Esenler İlçesini tek kız Fen ve Sosyal Bilimler Proje okuludur.

Telefon - ( 0212 ) 4297076

WEB - https://turkmentekinihl.meb.k12.tr

Adres - Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. No4 Esenler / İSTANBUL

Yerleşim Yeri - ORUÇREİS MAHALLESİ,TEKSTİLKENT CADDESİ NO:4 ESENLER/İSTANBUL