Okulun İlk Ayında Yaptığımız Geziler

Okulun İlk Ayında Yaptığımız Geziler

12.10.2023 155

Okur Yazar Atölyesi öğrencilerimiz ile Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Topkapı sarayı müzesi gezisi yapıldı. Etkinliğimiz “Geziden Notlar “ (gezi günlügü) ile tamamlanacak.

https://www.instagram.com/p/CyLv1CeMk4V/


Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı"na, okulumuzdan 30 öğrenci ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tarık Sezai Karatepe katıldı.

Tarık Sezai Karatepe, Gemuhluoğlu'nun Kadıköy Sahrayı Cedid Mezarlığındaki kabri başında, Gemuhluoğlu'nun hayatını anlatan bir konuşma yaptı.

Daha sonra Esenler Belediyesi tarafından öğrencilere, Gemuhluoğlu'nun sohbetlerini içeren "Dosta Doğru" kitabı hediye edildi.

Karatepe, aynı mezarlıkta bulunan İmam Hatip Liselerinin kurucularından Mahir İz'in kabri başında da bir konuşma yaparak İmam Hatip Liselerinin tarihi gelişimini aktardı.

https://www.instagram.com/p/CyBnrFnscBY/?img_index=1


11/B sınıfı Aşiyan Müzesi, Küçüksu Kasrı ve Beylerbeyi Sarayı' na düzenlediği gezide; Doğu-Bati medeniyeti, Serveti Fünun sanatçıları ve yaşadıkları ortamı,( özellikle Tevfik Fikret)Osmanlı mimari ve estetik zevki gibi konularda bilgi sahibi olmuşlardır.



https://www.instagram.com/p/Cx-7AVWMWDk/


Hazırlık sınıfı öğrencileri İngilizce öğretmenleri Emine Kayaoğlu eşliğinde Fatih ilçesi camilerini ziyaret ederek camiler hakkında İngilizce kısa sunumlar yaptılar. Geziye Fatih Camii ile başlayan kafile Süleymaniye-Beyazıt-Sultanahmet rotasını takip ederek Eminönü Yeni Camii’nde gezilerini sonlandırdılar. Toplamda sekiz cami ziyaret eden arkadaşlarımız yorucu bir günün sonunda yeni deneyim ve bilgilerle evlerine döndüler. Ziyaret edilen camiler:
1) Fatih Camii
2)Şehzade Camii
3) Süleymaniye Cami
4) Beyazıt Camii
5) Nuruosmaniye Camii
6) Sultanahmet Camii
7) Ayasofya Camii
8) Yeni Camii


https://www.instagram.com/p/CyOu74lM8S4/