MESLEK TERCİHİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 13/06/2017 tarihinde yapılan İş Birliği Protokolü ile dokuzuncu sınıftan itibaren Türkiye genelinde tüm lise öğrencilerine meslek seçiminde yol göstermek üzere hazırlanan www.meslektercihleri.com sitesi; Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Doç. Dr. Yusuf TEKİN ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Tolga YAZICI´nın imzası ile hayata geçtiği belirtilmektedir.

Teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında ortaöğretim seviyesinde doğru meslek seçiminin önemi gün geçtikce artmaktadır. Öğrencilere doğru, anlaşılır ve görsel olanaklar sunarak mesleklerin tanıtılması, meslek seçiminde ve yönlendirmede ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır.Protokol kapsamında öğrencilerin ilgi ve isteklerine uygun mesleklerini seçmelerini sağlamak üzere geliştirilen www.meslektercihleri.com sitesi, öğrencilerin meslek seçimlerini kolaylaştırmak üzere farklı açılardan meslek örneklerini intreaktif ve eğlenceli bir ortamda videolar ile sunarak, binlerce öğrencinin kariyer yolculuğuna pusula olmayı hedeflemektedir.

09.03.2018 352